Biografie

Annemet Lems is 15 jaar als zij haar zangopleiding start in de jeugdklas van het Stedelijk Conservatorium te Zwolle. Zij studeert daar klassieke zang bij Riekje Bakker en behaalt in 2002 het Diploma Zang 1e Fase. In 2004 legt ze het Eindexamen Zang (2e Fase) met succes af aan de Messiaen Academie. Annemet is één van de prijswinnaars van de Nederlandse Vocalistenpresentie 2004. In vervolg op haar studie krijgt zij daarna les van o.a. Irene Maessen, Carolyn Watkinson, Allison Pearce, Margreet Honig en Christa Pfeiler. Annemet verleent regelmatig haar medewerking aan diverse concerten.

Ze soleerde onder meer in de “Krönungsmesse”, het “Requiem”, “Die Zauberflöte” en “Davide Penitente” van W.A. Mozart. Ook zong ze de “Symphonie Kantate Lobgesang” van F. Mendellssohn Bartoldy in samenwerking met het Promenade Orkest en het “Gloria” van A. Vivaldi in samenwerking met het Apollo Ensemble. De sopraanpartij in de”Missa Scala Arentina” van F. Valls werd tevens door haar vertolkt.
Annemet werkte samen met onder andere Jan Vayne, Ernst Daniël Smit en Jan Mulder.

De zangeres uit Kampen is regelmatig op televisie te zien in het programma Nederland Zingt van de EO en levert een solistische bijdrage aan verschillende koor-Cd’s. Aan vele concerten en projecten van koren in binnen- en buitenland verleent ze haar medewerking. Ze wordt gecoacht door Kelvin Grout, Marja Bon, Marien van Nieukerken, Andreas Schmidt en Rudolf Jansen. Met pianiste Gerlinda van den Berg vormt ze een vast duo. Het tweetal doet audities en volgt masterclasses, zoals de “Internationaler Sommercampus 2007” in Rostock en de Internationale Masterclass voor Liedduo’s op het conservatorium in Amsterdam.

Naast het geven van individuele zanglessen zet ze haar lespraktijk tevens in voor stemvormingprojecten bij koren. Ze vindt dat een koor dat de kwaliteit wil bewaken en verder uitbouwen van tijd tot tijd een Audio Periodieke Keuring nodig heeft. In dat geval geeft ze een professioneel oordeel over het koor en laat dat vergezeld gaan van adviezen ter verbetering m.b.t. effectieve (her)plaatsing van stemmen en partijen en m.b.t. verhoging van de kwaliteit van de individuele stemmen.